2009. november 23., hétfő

OKTV - DAF II. 1

Azt hittem, szét fogom majd rágni a tollamat miközbe írom.
"Ha rosszat ikszelek be, semmi nem lesz.
De ha ezt tizenötször csinálom meg, nem küldik tovább.
És ha nem küldik tovább, nem jutok be még a második fordulóba se.
És ha oda nem jutok be, akkor a döntőbe se.
És ha nem kerülök döntőbe, nem kapok többletpontokat.
És ha nem kapok többletpontokat, nem lesz meg a 430 pont.
És ha nincs meg a 430, nem vesznek fel a szabadbölcsészetre.
És akkor majd ott fogok állni a semmi közepén az esőben (majd valami nyálas lassú szám fog menni a háttérben), munka és végzettség nélkül. *
Buuuhuuhuuuuuu!"
De mint mondtam, nem így volt.
A tesztfeladat kész volt egy óra alatt, és a hátralévő fél órában annyit unatkoztam, mint az elmúlt 10 év alatt együttvéve.
Megszámoltam a fogasokat (15). A farudakat (30). A faliújságból hiányzó pálcikákat (3/10). A látható kéményeket kint (mindig más). Még 25 perc!
Aludtam a padon. Föl is riadtam hogy jesszus, már biztos rég írják a fogalmazást - de csak 5 perc telt el! Wáááá..
Aztán ragyogó ötletem támadt: beveszek egy Strepsilst! és átadom magam a szétolvadó citromos ragacs gyönyöreinek. És mihelyst bevettem a számba a Strepsilst, rögtön le is nyeltem-- WÁÁÁÁÁ!!!!! ilyen nincs!! Nem szabadott röhögni, de 5 perc után nem is tudtam volna, mert az a rohadt Strepsils úgy gondolta, hogy ő most itten keresztbefordul, és megszivat egy kicsit. Én meg persze vágtam a pofákat, zöldeslilás fejeket, és valóságos mannaként tömtem magamba azt a két szem telekrékert amit Judit hátraadott.
10 perc szünet, fogalmazás, Rumci visszaadja nekem a bicskámat amivel felnyitotta a feladatlapokat, sorba tűnnek el az emberek, a mellettem ülőknek 3x annyi van a lapján mint nekem.. Pont kitöltöm a 90 percet, jól odamondogatok a feladatban szereplő apukának, aztán szótárpakolás Krisztivel (a fiúk fogadjunk direkt összecsapták 40 perc alatt csakhogy ne kelljen szótárt cipelni :))
Hazaérek, magamba döntöm azt a 6 gyógyszert, aztán rakkenroll egész mostanáig - még nem tom megyek-e holnap dokihoz.

______
* Nemmintha egyébként ez nem történhetne meg. Ádám szerint az első mondatom az első munkahelyemen egy szabadbölcsészdiplomával a következő lenne: "Adhatom krumplival?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oldd le sarudat a lábadról, mert szent föld az a hely, ahol állsz. (2Móz3,5b)